Rolling Kids

Média és videók

Kárpátaljai televízió híradó

Mezővári óvoda Ukrajna

A Határtalan Segítség Alapítvány Cipősdoboz Akció 2021 Karácsony

Sárospataki tv híradó

Célba értek a Határtalan Segítség Alapítvány ajándékai

A Kárpátalja cikke a cipősdoboz akciónkról. 2021. december 31.

A karácsonyi és az újévi ünnepek közötti időszakban célba értek a Határtalan Segítség Alapítvány Kárpátaljának gyűjtött cipősdobozai. Az alapítvány nem első ízben juttat el adományokat megyénkbe.

Pálfy-Kovács Erika kárpátaljai kapcsolattartó, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Téglási Alapszervezetének elnöke, aki közel másfél hónapja került kapcsolatba Mester János alapítóval, elmondta, hogy az alapítvány 2010-ben jött létre a Magyarországon vagy külhonban élő hátrányos helyzetű és az intézményekben nevelkedő gyermekek megsegítésére.

– Az egyik kiemelkedő programjuk a Rolling Kids, melynek célja a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelése óvodáskortól. Ennek az Ungvári járás óvodái közül a Téglási Tündérkert Óvoda az első kedvezményezettje. A projekt keretében láthatósági mellényeket és a közlekedési szabályok megtanulásához szükséges eszközöket, köztük különböző pedálos járműveket (gokartot, futóbiciklit, rollert stb.)  is kaptak.

CIPŐSDOBOZ AKCIÓ 2021

1200 gyermek, 4 ország, 24 intézmény + 4 hátrányos helyzetű térség családjai
Volt olyan csomag,amely 1400 km-es utat tett meg a jószívű adományozótól a csillogó szemű gyerekekig. Az elmúlt évekhez hasonlóan az ajándékokat minden esetben közvetlenül juttattuk célba.
 
Kb 11.000 km-t tettek meg összesen a nagylelkű önkéntesek a csomagok összegyűjtésétől, azoknak a kiosztásáig. Nekünk az alapítványnál dupla öröm találkozni évről évre a sok jószívű adományozóval, feltöltődni közvetlenül, digitalizált világunkban a hasonlóan elhivatott sok jó emberrel! Legszebb része – amihez várjuk szeretettel a csatlakozókat -, az adományok átadása a tündöklően szép karácsonyfák közelében. Tapasztaltuk az idén is, hogy mind a csomagolásuk, mind a beltartalmuk rendkívül igényes volt. Szinte mindig megtalálja egymást a megfelelő ajándék az arra vágyó gyermeket. Kárpátaljára az idén is az utolsó pillanatban találtuk meg azokat a jótevőket, akik segítettek a határon való átjutásban, mert sajnos az eddigi jól működő konzulátusi segítségen is szigorítottak.
HÁLÁS KÖSZÖNET MINDEN TÁMOGATÓNAK AKI HOZZÁJÁRULT IDEI CIPŐSDOBOZ AKCIÓNK SIKERES LEBONYOLÍTÁSÁHOZ!